Postduiven-vereniging 'US NOCHT' te Oudehorne.

Wij stellen het zeer op prijs ,dat u onze nieuwe web-site heeft ontdekt en hopelijk met veel plezier zal lezen en volgen.

**Wie zijn wij:
P.V. ' Us Nocht ' is opgericht in 1988, door 8 leden die allemaal lid waren bij een buurt-vereniging ,maar door omstandigheden voor een eigen vereniging hebben gekozen in de Bontebok ( Fr.)

Na eerst enige jaren bij een lid in de schuur te hebben gebivakkeerd , hebben wij daarna +/- 20 jaar bij een ander lid van onze vereniging op het erf onze activiteiten beoefend.

Wij zijn jaren op zoek geweest om een ' eigen' plekje en gebouwtje,maar dit is om één of andere reden steeds niet gelukt. ( bij de gemeente en/of particulier etc.). Het is ons toch eindelijk gelukt in januari 2012 om een eigen locatie te vinden waarbij in februari en maart 2012 een vereniging-gebouw ( c.q. inkorf-lokaal )is gerealiseerd in Oudehorne aan de J.K.Bosmalaan naast nr: 1.

** Senior-leden en jeugd-leden:

P.V.'Us Nocht' is een kleine,maar wel de gezelligste postduiven-vereniging van Friesland !!!

Momenteel telt onze vereniging 24 senior leden (waarvan 4 in combinatie vliegen) + 2 jeugd leden en daarnaast nog enkele donateurs / steunende leden.

Naast de programma-vliegers tellen wij ook enige actieve 'overnachters'.

De laatste jaren zijn er door onze leden diverse Teletekst noteringen in zowel programma vluchten en overnacht vluchten behaald.(zie: vereniging info >>leden)

**Onze verenigings-activiteiten bestaan uit:

  • Vanzelfsprekend de wedstrijd vluchten.
  • 1 x per jaar organiseert onze T.T.commissie een vereniging- tentoonstelling ( 6-tal)
  • 1 x in de zomer een gezellige barbeque voor onze leden en donateur + aanhang, georganiseerd door onze feest-commissie.
  • Na het vlieg-seizoen een feestelijke prijs uitreiking,waar de kampioenen worden gehuldigd, met diverse activiteiten met (indien mogelijk) een warm buffet en levende muziek ( door een paar van onze leden).

P.V.'Us Nocht' is een kleine vereniging,waar u zich vanzelfsprekend kunt aanmelden als vliegend lid, of donateur /steunend lid.

Wij staan u met 'open' armen op te wachten in ons eigen vereniging-gebouw en hopen op nog vele gezellige uurtjes bij P.V. 'Us Nocht' te Oudehorne,

**De gezelligste postduiven-vereniging van FRIESLAND e.o. **

Namens de voorzitter van P.V' Us Nocht '