Dit jaar kon elk lid die meedeed aan de jonge duivenvluchten vóór de eerste vlucht 5 jonge duiven opgeven, waarvan hij/zij dacht dat 1 van die vijf de beste jonge duif konden worden van alle gekozen jonge duiven.

Degene die de spanning te groot vond kon ook gewoon de eerste 5 van de enting lijst mee laten doen. Zo werden er 85 jonge duiven ingeschreven en kon de competitie beginnen.

Het bleef uiteindelijk spannend tot de laatste vlucht zo stond de 02 van Rink van de 6e t/m de 8e vlucht  bovenaan omdat de 19 van Sijmen eerder al een zeper had gemaakt waardoor hij 2kwam te staan . Maar duivensport is duivensport en op de 9e en laatste vlucht werd de druk voor de  02 van Rink Hofstra te groot en kwam deze 10 minuten te laat om nog een paar punten te verdienen wat anders voldoende was geweest. Dus de  03-9552819 van Sijmen Luinenburg wordt de uiteindelijke winnaar van deze prestigieuze Veenema Bokaal. Moet nog wel gemeld worden dat Hielke Jonker zonder ze uitgezocht te hebben ook lange tijd van zich liet spreken en de eerste 5 vluchten deed Andries Dekker ook hardnekkig mee in de top.

 Eindstand Harm Veenema Bokaal 2023