Jan Nuwolt 9e plaats Tilburg 2015

Deze week ander weer dan vorige week. We moesten het nu doen met buien en een zuidwestenwind. Dus derde vitesse vlucht maar een totaal andere vlucht. Veel "gaten" in de aankomsten en zo stond het dan ook vlot een 50 minuten open. Maar ja een andere vlucht geeft ook weer andere winnaars zodat het toch naar tevredenheid verliep. De duiven werden gelost in V17 Tilburg met een gemiddelde afstand van 173 km.

Jan Nuwolt beet de spits af en liet heel Friesland een uur in de waan dat hij de snelste duif van het gehele concours had en dat van een dikke 21000 duiven. Uiteindelijk werd het de 9e plaats wat ook zeker een superprestatie is. Zo staat de gezelligste vereniging van Friesland al weer vroeg in het seizoen op de kaart. Jan deed het heel knap met 3 duiven bij de eerste 10 van de vereniging en wel op de plaatsen 1,7 en 8.

2e was Marjan Hofstra die vorige week al even had laten zien dan ze de ploeg prima voor elkaar had. Ook nu weer was het goed voor een 2e en een 4e plaats

Plaats 3 was voor onze motorcrosser Henk Bos. Henk had vorig jaar ook al laten zien dat zijn duiven van voren kunnen vliegen en dat lukte ook nu weer.

Marten Jonker zien we terug op plaats 5.

Op plaats 6 dan Doede de Boer die ook wat moest inboeten na de geweldige uitslag van vorige week.

Dan ondergetekende op de 9e plaats met een 6 jaar oude doffer wat wel aantoont dat het een vreemd verloop was omdat je normaal zo'n oude doffer niet vroeg pakt op deze korte vluchten

En op plaats 10 Hielke Jonker die ook moest inleveren ten opzichte van vorige week maar verders wel een prima uitslag draaide.

De gebroeders Stoker hadden als eerste de twee aangewezen duiven in de klok. Er waren uiteindelijk maar 4 liefhebbers die beide getekende in de uitslag kregen.

En dan de man van de wedstrijd: ons beginnend lid die 12 nestduiven inkorfde en er maar liefst 8 in de uitslag plaatste nadat hij op plaats 14 was begonnen. Wat een prachtig resultaat voor nog maar de 3e vlucht dit jaar.  Dus Andries Dekker va harte gefeliciteerd !!