Doede de Boer eerste van de gehele afdeling tegen meer dan 20.000 duiven.

Dan denk je een lekker jonge duiven weekendje met maar 1 vlucht (Meer 187 km) af te werken en dan BAM!!!! Doede de Boer eerste van de gehele afdeling tegen meer dan 20.000 duiven. Maar dat was het nog niet want minder dan (omgerekend) 30 seconden later weer BAM!!! en Hylke Jonker 2e van de gehele afdeling. En dan ook nog door dit spektakel een ronde verder in de Friesland Cup. Er wordt zeker nu op de jonge duivenvluchten hard maar dan ook echt hard gedraaid door meerdere liefhebbers. Wat een feest voor de toch al gezelligste vereniging van Friesland.

Dus zoals hierboven omschreven is Doede de Boer natuurlijk ook eerste in de vereniging en maakt weer een top uitslag met maar liefst 18 van de 35 in de uitslag. Ook draait hij als eerste de beide aangewezen duiven. Doede werd gehuldigd en kreeg een mooi bos bloemen mee om samen met zijn Bijke na te genieten van deze prachtige overwinning. Doede is in de vereniging ook nog een keer terug te vinden binnen de eerstse 10 op plaats 5.

Tweede dus Hylke Jonker die met 18 van de 40 ook een pracht van een uitslag maakte. Hylke natuurlijk met de nasmaak van: "als Doede" etc. etc. etc. Maar hij maakte wel de euforie kompleet.

Op plaats 3 de niet weg te denken Jan Nuwolt die steeds weer er min of meer stiekem tussen schuift. Jan heeft ook de jonge duiven op een sterk niveau.

Op plaats 4 en 10 Aisha en Nelis Tang en ook zij hebben een sterk hok met jonge duiven waar straks nog een zware concurrentie uit voort komt.

Vorige week nog eerste maar Marjan Hofstra geeft niet op en verdedigd haar positie door op plaats 6 en 7 te starten. Hiermee beland ze dan wel op plaats 3 onaangewezen maar dat scheelt maar ... 2 punten en dat is maar 1 plaats verschil op de uitslag. Dit geeft aan hoe hard er wordt gestreden om het eremetaal.

Op plaats 8 en 9 zien we Willem Beerda die daarmee ook maar 9 punten achter de eerste in de competitie komt te staan. Ook hier weer voor de leek:  dat is maar 5 plaatjes verschil op de eerst volgende vlucht.

De Gebroeders Stoker konden net niet de eerste 10 halen maar waren wel de mannen van de wedstrijd met 27 van de 50 in de punten.

Iedereen kan nu wel begrijpen dat het een zeer spannende jonge duivencompetitie gaat worden we zijn benieuwd wie dit gaat winnen dit jaar.