Afdrukken

18-5-2019 Chimay

op .

Deze week was de tweede midfondvlucht vanuit Chimay 344 km , er waren 300 duiven door 15 liefhebbers hierop ingezet. De duiven kwamen niet echt vroeg los want het was wat broeierig en heiig met een enkele bui op de vlieglijn. En met een kalme zuidoostelijke wind was het verloop redelijk vlot. De eerste duif werd geklokt door Marten Jonker deze duif vloog huiswaarts met een gemiddelde snelheid van 82 km pu, ook in de Afd. is dit een echte kopduif. Marten klokte er 9 v/d 12 in de uitslag. Met de plaatsen 2 en 7 komt Johan Kuiters als een echte diesel nu goed op gang en is hij met de fondvlucht volgende week hierop èèn van de favorieten. Op plaats 3 klokt Doede de Boer een kopduif hij had de jaarlingen een weekje rust gegeven ,maar klokte als man v/d wedstrijd wel alle 8 meegegeven ouden in de uitslag. Hielke Jonker krijgt qua prestaties weer lijn in zijn hok Hielke klokt op de plaatsen 4 en 8 en met 12 v/d 40 in de punten was hij zeer content, tevens klokt hij het snelste de A+B duif. De broers Jurjen en Bouwe Stoker klokken op de plaatsen 5,6 en 9 toch drie mooie kopduiven en doen in de kampioenschappen goede zaken. Henk(The Boss)Bos nestelt met een 10e plaats zich nog fraai in de kop van de uitslag. Volgende week begint ook de fond en wordt het puzzelen voor de liefhebbers met de dubbelvluchten van wie wat waarop .

Add a comment
Afdrukken

11-5-2019 Quievrain

op .

De eerste midfondvlucht werd gelost in Quievrain 327 km , er waren door 16 liefhebbers 357 duiven ingezet. De duiven werden gelost met fraaie blauwe Hollandse luchten en een koude noorden wind kracht 4 , dus moest er gewerkt worden. De snelste duif werd geklokt door Marjan Hofstra haar 1e duif vloog huiswaarts met een gemiddelde snelheid van 68 km pu. Marjan pakte ook plaats 3 en met 22 v/d 36 in de punten klokt zij een beste uitslag, tevens klokte zij het snelste de A+B duif. De broers Jurjen en Bouwe Stoker werden nipt verslagen(achter de komma) en klokken op de plaatsen 2 en 6 hun kopduiven , ook hier is het wachten op de echte forme. Hielke Jonker krijgt het wel aardig op de rails met de plaatsen 4,7,8 en 10 klokt hij een mooie serie in de kop van de uitslag , ook het vervolg was zeer goed te noemen met 12 duiven aan plaats 26 in de club. Op plaats 5 en 9 klokt Doede de Boer twee kopduiven met hoofdzakelijk alleen ouden in de punten lijkt bij zijn jarige duiven wat zand in de motor te zitten deze week. Marten Jonker is met 10 v/d 12 de man v/d wedstrijd al twee weken in de breedte zeer sterk nu is het wachten op de uitschieter, met de forme zit het wel goed .

Add a comment
Afdrukken

4-5-2019 Heusden-Zolder

op .

De 3e vitessevlucht van dit jaar werd gelost in Heusden-Zolder 218 km , er waren 312 duiven door 16 liefhebbers hierop ingezet. Het werd een mooie vroege lossing met onderweg buien met een winters karakter en een harde noordwesten wind kracht 5. Ondanks de kou en buien kwamen de duiven regelmatig af zonder achterblijvers. Deze week waren het de broers Jurjen en Bouwe Stoker die de hoofdvogel klokten met ook de 4e plaats pakten zij als/een duo mooie vroege kopduiven. Hielke Jonker draait op de plaatsen 2 en 7 ook twee vroege vogels en blijft zo goed in het spoor van de koplopers. Met een 3e plek en 17 v/d 37 in de punten was ook Marjan Hofstra zeer content. Op de 5e plaats vinden wij de Fam.Tang na een herstart/doorstart komen zijn weer goed opzetten. Johan Kuiters doet met een 6e plaats ook goed mee , met de halve selectie nog op de reservebank belooft nog het wat. Doede de Boer bezet de plekken 8 en 9 hij klokt het snelste de A+B duif en met 15 v/d 19 in de punten is Doede de man v/d wedstrijd(78%). Marten Jonker maakt met een 10e plaats de top tien vol , hij klokt een mooie uitslag met 9 v/d 12 in de punten(75%). Volgende week begint de midfond en gaan de duiven met een sprong in afstand van ca 110 km naar een kleine 330 km.

Add a comment
Afdrukken

27-4-2019 Weert

op .

De 2e vitessevlucht werd gelost in Weert 191 km, er waren door 18 liefhebbers 398 duiven hiervoor ingemand. In tegenstelling tot vorige week kregen de duiven nu met buien op de vlieglijn te maken maar hadden wel ruim de wind mee zw-4. Deze week was het Marten Jonker waar de snelste duif zich als eerste aftikte , zijn duif vloog huiswaarts met een gemiddelde snelheid van 96 km pu. Met de plaatsen 2,3 en 5 heeft Marjan Hofstra haar duiven in goede doen en met 19 v/d 37 in de punten is zij de “’vrouw v/d wedstrijd’’. Gebr. Jurjen en Bouwe Stoker worstelen zich met een 4e plek nog mooi in de kop van de uitslag , en klokken tevens het snelste de A+B duif. Hielke Jonker draaide met de plaatsen 6,7,8 en 9 een mooie kopserie en ook met 24 v/d 49 in de punten een degelijke uitslag. Met een 10e plaats maakt Doede de Boer de top tien vol , zijn duiven lijken allergisch voor water te zijn.

Add a comment
Afdrukken

20-4-2019 Deurne

op .

De eerste vlucht dit jaar werd gevlogen vanuit Deurne 167 km in rechte lijn , er waren 412 duiven door 17 liefhebbers hierop ingekorfd. Er werd gelost onder ideale omstandigheden dwz wolkenloze lucht en een oostelijke wind kracht 3, het werd toch nog een iets wat pittig verloop. Maar elke vlucht kent een winnaar en dit jaar is het Henk (The Boss)Bos die de primeur heeft ,Henk zijn eerst getekende vloog met 74 km pu. de overwinning binnen. Met 11 v/d 22 in de punten klokt Henk een goede uitslag.   Gebr. Jurjen en Bouwe Stoker haken met een 2e plaats goed aan maar daar moet extra gepoetst worden gezien het verdere verloop. Doede de Boer klokt op de plaatsen 3,8 en 9 drie mooie kopduiven en met 14 v/d 20 in de punten is Doede de “’man v/d wedstrijd”’. Met een 4e plaats nestelt Janco de Jong zich ook fraai in het snuitje van de uitslag en blijft daar de gereedschapskist voorlopig dicht. Hielke Jonker kreeg er drie tegelijk en klasseert dezen op de plaatsen 5,6 en 7 ,met 28 v/d 50 in de punten was Hielke zeer content . Johan Kuiters maakt met een 10e plaats de top tien vol , deze diesel komt vanaf nu pas goed op gang. Marjan Hofstra haar eerste duif vloog van blijdschap vele ereronden wat de clubgenoten dan ook zeer kunnen waarderen , maar Marjan klokte wel het snelste de A+B duif.

Add a comment