Afdrukken

13-7-2019 Heusden-Zolder - Arlon

op .

13-7-2019 Heusden-Zolder

De 3e vlucht voor de junioren werd gelost in Heusden-Zolder 218 km , er waren 116 duiven ingezet door 9 liefhebbers. Het werd een late lossing iets wat voor het verloop vaak niet goed is zo ook ditmaal , een slecht vertrek met buienfronten onderweg en een pittige noordwesten wind kracht 4 kregen zij voor de kiezen. Maar hoe het ook zij er is altijd een winnaar , alleen met nog 6 vluchten voor de boeg voor de jongen wordt inmanden en doorspelen straks een probleem in de club. Deze week was het de ‘’ Sniper’’ Jan Nuwolt die de eerste duif klokte deze vloog huiswaarts aan een gemiddelde snelheid van 63 km per uur en vloog zich ruim 16 minuten in de club los. Jan klokte in cijfers 1 en 8 en met 5 v/d 10 op de uitslag was hij zeer content. Doede de Boer klokte op de plaatsen 2,5,6 en 10 zijn kopduiven en met 16 v/d 28 in de punten is hij de man v/d wedstrijd. Jurjen en Bouwe Stoker klokten op plaats 3 een mooie kopduif maar het verloop baart hen zorgen. Marten Jonker had er maar 8 meegegeven en klokt op plaats 4 een mooie kopduif. Johan Kuiters maakt met de plaatsen 7 en 9 de top tien vol en klokt tevens het snelste de A+B duif. Het concours stond maar liefst 1 uur en 22 minuten open .

13-7-2019 Arlon

Ook stond deze Zaterdag de 13e de 6e midfondvlucht op het programma vanuit Arlon 365 km er waren hierop door 14 liefhebbers 110 duiven ingezet. Ook deze duiven kregen het niet kado maar door hen ervaring verliep deze vlucht vrij redelijk tot traag. De snelste duif werd geklokt door Marjan Hofstra haar eertse duif vloog huiswaarts met een gemiddelde snelheid van 67 km per uur. Marjan klokt in cijfers 1,2,7 en 8 een mooie serie kopduiven. Janco de Jong pakte een mooie 3e stek . Jan Nuwolt wurmt zich met een 4e plaats ook goed in de top. Henk Bos klokte de 5e duif en met 3 v/d 6 ook een degelijke uitslag. Jurjen en Bouwe Stoker pakten de 6e duif en doen goede zaken in het kampioenschap. Hielke Jonker klokte de 9e duif en blijft nog koploper. Jan Koopmans-Tang klokte de 10e duif en ook het snelste de A+B duif. Al met al voor de duiven was het wederom een taai weekend iets wat de inzet en deelname zeker niet ten goede komt.

Add a comment
Afdrukken

7-7-2019 Deurne - Lorris

op .

Deurne oud

Wederom een vlucht een dag uitgesteld en dus ging de 6e vitessevlucht vanuit Deurne 168 km op Zondag los. Er waren 156 duiven door 16 liefhebbers ingemand en het was Marjan Hofstra die de snelste duif klokte haar eerste duif vloog met gemiddeld 75 km pu huiswaarts. Marjan had er 9 v/d 14 in de punten en klokte het snelste de A+B duif. Jurjen en Bouwe Stoker klokten er 2 tegelijk en eisten de plaatsen 2 en 3 voor zich op. Hielke Jonker heeft het goed voor elkaar en een dagje extra scheiding doet daar wonderen getuige de plaatsen 4,5,7,8 en 9 en totaal 11 v/d 17 in de punten. Janco de Jong pakte een mooie kopduif op plaats 6 en met 4 v/d 8 op de uitslag was hij zeer content. Fam.Tang maken met de 10e plaats de top 10 vol. Man v/d wedstrijd is met 6 v/d 7 in de punten Doede de Boer.

Deurne jong

Na een week van uitstel kwamen deze week tegelijkertijd met de oude duiven ook de junioren los in Deurne, ook zij gelijk 2 nachten mand wat een goede ervaring voor hen is. Er waren door 8 liefhebbers 160 junioren ingezet en hier is op deze Zondag een ‘’wonder’’ geschied. De snelste duif werd geklokt door ‘’Good Old’’ Durk Seinstra alias “’De Tovenaar van de Bontebok”” deze jonge duiven specialist eiste ook nog even plaats 8 voor zich op. Durk klokte er 6 v/d 13 in de uitslag maar pakte ook het snelste de A+B duif , een kenner bij uitstek!. Na wat perikelen met de jongen had Doede de Boer nu de voltallige ploeg mee en klokte op de plaatsen 2,3 en 5 en is met 19 v/d 32 de man v/d wedstrijd. Marten Jonker klokte zijn kopduiven op de plaatsen 4 en 9 en kan er de echte draai er nog niet aan geven, wordt aan gewerkt. Ook ‘’de Sniper’’ Jan Nuwolt klokte met de 6e plaats zich in het snuitje v/d uitslag en met 6 v/d 12 in de punten is hij de comming man. Jurjen en Bouwe Stoker klokten op plaats 7 hen eerste junior en na een grote schifting komt er nu wel een opgaande lijn in. Johan Kuiters’de Diesel’’ maakt met de 10e plaats de top compleet.

Lorris

Ook deze dag stond de 4e fondvlucht vanuit Lorris 623 km op het programma en deze duiven kregen ipv 2 nu 3 nachten mand. Er waren door 11 liefhebbers 63 duiven hierop ingezet en mede door onvoorziene hindernissen onderweg werd het een echte hanger. Op deze Parel van een fondvlucht klokte Jan Koopmans-Tang de snelste duif zijn jaarling doffer vloog met een gemiddelde snelheid van 64 km pu huiswaarts. Ook in de afd. is dit een mooie vroege duif en is er sávonds een notaris ter plaatse bij uitrekenen geweest om controle uit te oefenen , maar alles werd correct bevonden en het feest ging in de club toen echt los. Marjan Hofstra klokte op de plaatsen 2 en 10 haar paar mooie kopduiven. Jurjen en Bouwe Stoker pakten de plaatsen 3 en 6 en waren hiermee zeer content. Hielke Jonker doet met een 4e plek ook hierop goed mee. Marten Jonker pakte de plaatsen 5 en 8 en laat zien dat hij met een paar duiven wekelijks in de kop kan draaien. Johan Kuiters pakt na een dip nu weer de 7e plaats op de fond en krijgt nog 2 kansen op de titel. Doede de Boer klokte zijn eerste duif op plek 9 en met 2 v/d 2 in de punten is hij de man v/d wedstrijd en klokt tevens het snelste de A+B duif.

Add a comment
Afdrukken

29-6-2019 Chimay

op .

Deze week was de 5e midfonvlucht vanuit Chimay 345 km ivm de voorspelde warmte werd er Vrijdags ipv de geplande Donderdag ingemand. Hierdoor kregen de duiven op de losplaats “’te”’ weinig rust en kans om te drinken iets wat het verloop zeker niet ten goede kwam. De lossing was zeer vroeg 6.30 uur , het weer was prachtig met een kalme oostzuidoosten wind kracht 2 dus eigenlijk alle ingrediënten voor een mooi vluchtje. Er waren 163 duiven door 13 liefhebbers ingemand. Het waren Jurjen en Bouwe Stoker die de snelste duif klokten ook in de kring zat deze in de top van de uitslag. De Gebr. Stoker klokten op de plaatsen 1,6 en 7 en met 9 v/d 20 in de punten waren zij zeer content. Hielke Jonker klokte er ook dicht op en pakte de plaatsen 2,3 en 4 en met 12 v/d 18 is Hielke de man v/d wedstrijd. Doede de Boer bezet de plaatsen 5,9 en 10 en vanwege het missen van enkele goede bewezen duiven was zijn humeur zeker niet vrolijk. Fam Tang maken met een 8e stek de top compleet. Marjan Hofstra klokte het snelste de A+B duif. Al met al een vlucht om met een concoursduur van ruim 105 minuten en s’avonds nog teveel duiven onderweg te spreken van een mislukte missie.

Add a comment
Afdrukken

22-6-2019 Kalkar/Auxerre

op .

22-6-2019 Kalkar

Deze week stonden er voor de programmaspelers maar liefst 3 vluchten op het programma te beginnen met een gecombineerde vlucht voor oud en jong vanuit Kalkar 133 km. Er waren door 16 liefhebbers 189 oude duiven voor de 6e vitessevlucht ingemand. De duiven werden mooi vroeg gelost onder perfecte omstandigheden , een blauwe lucht met een kalme noordoosten wind kracht 2. Het was ditmaal Doede de Boer die 2 zeer vroege duiven tegelijk thuis kreeg , de duiven vlogen met gemiddeld 80 km pu huiswaarts. Doede klokt in cijfers 1 en 2 en met 8 v/d 10 in de punten is hij de man v/d wedstrijd. De buren Jurjen en Bouwe Stoker klokten er ook zeer kort op met de plaatsen 3,5 en 10 waren zij ook zeer content, ook klokten de Gebr.Stoker het snelste de A+B duif. Marjan Hofstra zit met een 4e plaats ook goed in het snuitje van de uitslag en pakte er 12 /23 in de punten. Hielke Jonker kreeg er 3 tegelijk en klokt dezen op de plaatsen 6,7 en 8 ook daar zit de forme er goed op. Jan Nuwolt klokte de 9e duif en had er 6 v/d 12 in de uitslag waarmee hij tevreden kon zijn.

De jonge duiven werden ook in Kalkar tegelijk gelost en konden blindelings achter de oude duiven aanvliegen , maar nog vanwege te weinig ervaring werd het een harde les voor de meeste jongen. Er waren door maar 7 leden 144 jongen mee gedaan. Vanwege het drukke programma en de dubbelvluchten of meer ,starten de meesten pas met de jongen op de natour. Hier was het wederom Doede de Boer die de snelste duif klokte , en vanwege de gezondheidsperikelen onder de jongen had Doede maar twee duiven ingezet. Met de plaatsen 1 en 8 klokt hij het snelste de A+B duif en is hij ook de man van de wedstrijd. Marten Jonker klokte zijn junioren op de plaatsen 2,5 en 6 met totaal 11/30. Johan Kuiters pakte de plekken 3,4 en 7 met totaal 10/30. De’’ Tovenaar van de Bontebok ‘’good old ‘’Durk Seinstra pakt de plaatsen 9,10 en 13 en is hiermee het junioren spelletje nog niet verleerd.

22-6-2019 Auxerre

De 3e fondvlucht werd gelost in het franse Auxerre 600 km hierop waren 82 duiven door 11 liefhebbers ingezet. Met fraaie Hollandse luchten een 23 graden en een noordoosten wind kracht 3 zorgden ervoor dat het werd een echte fondvlucht. Het was Hielke Jonker die zijn investeringen van de laatste jaren nu zag verzilveren met de hoofdvogel , Hielke zijn 1e duif vloog met een gemiddelde snelheid van 65 km pu huiswaarts. Hielke klokt in cijfers 1,3 en 6 en klokte ook het snelste de A+B duif. Marjan Hofstra pakte de plaatsen 2,4 en 8 en met 6 v/d 12 in de punten kan zij zich tevreden stellen. Fam Tang pakken met een 5e stek een mooie kopduif. Jurjen en Bouwe Stoker krijgen hen routenier nl16-444 ook weer op stoom en pakken met hem de 7e plaats. Doede de Boer pakt de 9e plaats en met 2 v/d 2 in de punten is Doede de man v/d wedstrijd. Jan Koopmans-Tang maakt met een 10e plaats de topnoteringen vol. Jan Nuwolt klokt het snelste de A+B duif met twee duiven maar mee. Voor de titel man v/d wedstrijd had Jan met zijn 2 duiven een iets lagere gemiddelde snelheid over beide duiven dan Doede , dit even ter verduidelijking.

Add a comment
Afdrukken

16-6-2019 Rethel

op .

Deze week stond de 4e midfondvlucht vanuit Rethel 400 km op het programma , er waren door 14 liefhebbers 153 duiven hierop ingezet. Na een dag vertraging gingen Zondag de deuren van de vrachtauto mooi op tijd open, het was fraai weer met een zuidwestelijke wind kracht 4. De snelste duif werd geklokt door Hielke Jonker zijn eerste duif vloog met een gemiddelde snelheid van 97 km pu huiswaarts. Marten Jonker pakte nog tijdig de 2e plaats voor hij van de stroom werd afgezet en dus stroomloos bleek na een latere inspectie. Henk Bos klapte er ook weer op met een 3e en 9e plaats en met 6 v/d 12 in de punten gaat het daar als een sneltrein. Johan Kuiters dieselt maar mooi door met de 4e plaats op deze midfond. Marjan Hofstra pakte een mooie 5e stek en de ereronden bleven nu achterwege. Jan Koopmans-Tang meldt zich ook in de top met een 6e plaats en is hier zeer content mee. Jurjen en Bouwe Stoker doen met de plaatsen 7 en 10 ook goed mee in de kop. Fam Tang pakken ook een mooie fraaie 8e plaats en komen er weer mooi bij. Grote afwezige in deze toch wat apart verlopen vlucht gezien het aantal verschillende liefhebbers in de top 10 is de man v/d wedstrijd 3 v/d 4 in de punten en het snelste de A+B duif is Doede de Boer, hier zit nog steeds wat zand in de duivenmotor.

Add a comment