Afdrukken

20-7-2019 Biergies / Chateaudun

op .

Biergies

De 7e en laatste vitessevlucht werd gevlogen vanuit Biergies 266 km er waren door 12 liefhebber 120 duiven ingezet. Door een onweersfront en storingen in het weer werden ze net na de middag gelost samen met de jonge duiven , en ook mede door een zuuidoosten wind werd het een pittig en grillig verloop. Doede de Boer klokte nipt de snelste duif deze vloog met gemiddeld 102 km pu huiswaarts , Doede klokte het snelste de A+B duif en met 5 van de 8 in de punten is hij de man v/d wedstrijd. Jurjen en Bouwe Stoker sleepten met de 2e duif op de uitslag het eerste kampioenschap binnen. Johan Kuiters heeft de forme fee gevonden en klokt op de plaatsen 3,5,9 en 10 en met 9/17 een zeer mooie uitslag. Jan Nuwolt klokt zijn kopduif op plaats 6. Ook Janco de Jong klokt zich nu met een 7e stek wekelijks in de top van de uitslag.

De jonge duiven werden gelijktijdig gelost met de oude duiven in Biergies , hier waren 85 duiven door 7 liefhebbers ingezet. Marjan Hofstra klokte de snelste junior deze vloog 95 km pu en met 2 v/d 5 in de punten was zij zeer content. Jurjen en Bouwe Stoker klokken op de plaatsen 2,6,8 en 10 een mooie serie in de kop. Doede de Boer klokt op de plaatsen 3 en 9 en met 7 v/d 16 (duivinnentjes) is hij de man v/d wedstrijd. Marten Jonker pakt een mooie 4e plaats en blijft zo in het spoor van de koploper , tevens klokt hij het snelste de A+B duif. De ‘’Tovenaar’’ Durk Seinstra moet nu genoegen nemen met een mooie 5e plaats. Ook Johan Kuiters krijgt zijn junioren aan de praat en klokt op plaats 7 zijn kopduif.

Chateaudun

De 3e vlucht van dit weekend werd met een dag vertraging gelost in het franse Chateaudun 636 km er waren door 8 liefhebbers 45 duiven hierop ingezet. De duiven werden op de Zondag onder goede vliegcondities gelost met een nw en later draaiend naar zuidwesten wind. Jurjen en Bouwe Stoker klokken hierop de snelste duif deze vloog huiswaarts met een gemiddelde snelheid van 78 km pu. Jan Koopmans-Tang klokt op de plaatsen 2 en 7 zijn kopduiven en is de man van de lange adem. Marjan Hofstra houdt met de plaatsen 3 en 4 goed stand en heeft een ‘’grote’’ voorsprong in het fondkampioenschap. Hielke Jonker ‘’the Pink Panter”’ klokt op de plaatsen 5,6 en 8 een mooie topserie Hielke klokt het snelste de A+B duif en is met 5 v/d 6 in de punten de man v/d wedstrijd. Johan Kuiters draait met een 9e duif er nu iets achteraan en is zijn favorietenrol kwijt aan Marjan. En nu zie daar batst de oud kampioen van het voormalig afd K. Sijmen Luinenburg zich ook in de top van de uitslag en klokt een zeer verdienstelijke 10e stek, dit smaakt naar meer.