Afdrukken

7-7-2019 Deurne - Lorris

op .

Deurne oud

Wederom een vlucht een dag uitgesteld en dus ging de 6e vitessevlucht vanuit Deurne 168 km op Zondag los. Er waren 156 duiven door 16 liefhebbers ingemand en het was Marjan Hofstra die de snelste duif klokte haar eerste duif vloog met gemiddeld 75 km pu huiswaarts. Marjan had er 9 v/d 14 in de punten en klokte het snelste de A+B duif. Jurjen en Bouwe Stoker klokten er 2 tegelijk en eisten de plaatsen 2 en 3 voor zich op. Hielke Jonker heeft het goed voor elkaar en een dagje extra scheiding doet daar wonderen getuige de plaatsen 4,5,7,8 en 9 en totaal 11 v/d 17 in de punten. Janco de Jong pakte een mooie kopduif op plaats 6 en met 4 v/d 8 op de uitslag was hij zeer content. Fam.Tang maken met de 10e plaats de top 10 vol. Man v/d wedstrijd is met 6 v/d 7 in de punten Doede de Boer.

Deurne jong

Na een week van uitstel kwamen deze week tegelijkertijd met de oude duiven ook de junioren los in Deurne, ook zij gelijk 2 nachten mand wat een goede ervaring voor hen is. Er waren door 8 liefhebbers 160 junioren ingezet en hier is op deze Zondag een ‘’wonder’’ geschied. De snelste duif werd geklokt door ‘’Good Old’’ Durk Seinstra alias “’De Tovenaar van de Bontebok”” deze jonge duiven specialist eiste ook nog even plaats 8 voor zich op. Durk klokte er 6 v/d 13 in de uitslag maar pakte ook het snelste de A+B duif , een kenner bij uitstek!. Na wat perikelen met de jongen had Doede de Boer nu de voltallige ploeg mee en klokte op de plaatsen 2,3 en 5 en is met 19 v/d 32 de man v/d wedstrijd. Marten Jonker klokte zijn kopduiven op de plaatsen 4 en 9 en kan er de echte draai er nog niet aan geven, wordt aan gewerkt. Ook ‘’de Sniper’’ Jan Nuwolt klokte met de 6e plaats zich in het snuitje v/d uitslag en met 6 v/d 12 in de punten is hij de comming man. Jurjen en Bouwe Stoker klokten op plaats 7 hen eerste junior en na een grote schifting komt er nu wel een opgaande lijn in. Johan Kuiters’de Diesel’’ maakt met de 10e plaats de top compleet.

Lorris

Ook deze dag stond de 4e fondvlucht vanuit Lorris 623 km op het programma en deze duiven kregen ipv 2 nu 3 nachten mand. Er waren door 11 liefhebbers 63 duiven hierop ingezet en mede door onvoorziene hindernissen onderweg werd het een echte hanger. Op deze Parel van een fondvlucht klokte Jan Koopmans-Tang de snelste duif zijn jaarling doffer vloog met een gemiddelde snelheid van 64 km pu huiswaarts. Ook in de afd. is dit een mooie vroege duif en is er sávonds een notaris ter plaatse bij uitrekenen geweest om controle uit te oefenen , maar alles werd correct bevonden en het feest ging in de club toen echt los. Marjan Hofstra klokte op de plaatsen 2 en 10 haar paar mooie kopduiven. Jurjen en Bouwe Stoker pakten de plaatsen 3 en 6 en waren hiermee zeer content. Hielke Jonker doet met een 4e plek ook hierop goed mee. Marten Jonker pakte de plaatsen 5 en 8 en laat zien dat hij met een paar duiven wekelijks in de kop kan draaien. Johan Kuiters pakt na een dip nu weer de 7e plaats op de fond en krijgt nog 2 kansen op de titel. Doede de Boer klokte zijn eerste duif op plek 9 en met 2 v/d 2 in de punten is hij de man v/d wedstrijd en klokt tevens het snelste de A+B duif.