Afdrukken

22-6-2019 Kalkar/Auxerre

op .

22-6-2019 Kalkar

Deze week stonden er voor de programmaspelers maar liefst 3 vluchten op het programma te beginnen met een gecombineerde vlucht voor oud en jong vanuit Kalkar 133 km. Er waren door 16 liefhebbers 189 oude duiven voor de 6e vitessevlucht ingemand. De duiven werden mooi vroeg gelost onder perfecte omstandigheden , een blauwe lucht met een kalme noordoosten wind kracht 2. Het was ditmaal Doede de Boer die 2 zeer vroege duiven tegelijk thuis kreeg , de duiven vlogen met gemiddeld 80 km pu huiswaarts. Doede klokt in cijfers 1 en 2 en met 8 v/d 10 in de punten is hij de man v/d wedstrijd. De buren Jurjen en Bouwe Stoker klokten er ook zeer kort op met de plaatsen 3,5 en 10 waren zij ook zeer content, ook klokten de Gebr.Stoker het snelste de A+B duif. Marjan Hofstra zit met een 4e plaats ook goed in het snuitje van de uitslag en pakte er 12 /23 in de punten. Hielke Jonker kreeg er 3 tegelijk en klokt dezen op de plaatsen 6,7 en 8 ook daar zit de forme er goed op. Jan Nuwolt klokte de 9e duif en had er 6 v/d 12 in de uitslag waarmee hij tevreden kon zijn.

De jonge duiven werden ook in Kalkar tegelijk gelost en konden blindelings achter de oude duiven aanvliegen , maar nog vanwege te weinig ervaring werd het een harde les voor de meeste jongen. Er waren door maar 7 leden 144 jongen mee gedaan. Vanwege het drukke programma en de dubbelvluchten of meer ,starten de meesten pas met de jongen op de natour. Hier was het wederom Doede de Boer die de snelste duif klokte , en vanwege de gezondheidsperikelen onder de jongen had Doede maar twee duiven ingezet. Met de plaatsen 1 en 8 klokt hij het snelste de A+B duif en is hij ook de man van de wedstrijd. Marten Jonker klokte zijn junioren op de plaatsen 2,5 en 6 met totaal 11/30. Johan Kuiters pakte de plekken 3,4 en 7 met totaal 10/30. De’’ Tovenaar van de Bontebok ‘’good old ‘’Durk Seinstra pakt de plaatsen 9,10 en 13 en is hiermee het junioren spelletje nog niet verleerd.

22-6-2019 Auxerre

De 3e fondvlucht werd gelost in het franse Auxerre 600 km hierop waren 82 duiven door 11 liefhebbers ingezet. Met fraaie Hollandse luchten een 23 graden en een noordoosten wind kracht 3 zorgden ervoor dat het werd een echte fondvlucht. Het was Hielke Jonker die zijn investeringen van de laatste jaren nu zag verzilveren met de hoofdvogel , Hielke zijn 1e duif vloog met een gemiddelde snelheid van 65 km pu huiswaarts. Hielke klokt in cijfers 1,3 en 6 en klokte ook het snelste de A+B duif. Marjan Hofstra pakte de plaatsen 2,4 en 8 en met 6 v/d 12 in de punten kan zij zich tevreden stellen. Fam Tang pakken met een 5e stek een mooie kopduif. Jurjen en Bouwe Stoker krijgen hen routenier nl16-444 ook weer op stoom en pakken met hem de 7e plaats. Doede de Boer pakt de 9e plaats en met 2 v/d 2 in de punten is Doede de man v/d wedstrijd. Jan Koopmans-Tang maakt met een 10e plaats de topnoteringen vol. Jan Nuwolt klokt het snelste de A+B duif met twee duiven maar mee. Voor de titel man v/d wedstrijd had Jan met zijn 2 duiven een iets lagere gemiddelde snelheid over beide duiven dan Doede , dit even ter verduidelijking.