Afdrukken

Gien - Tongeren - Ruffec

op .

En ook dit weekend beloofde weer loodzwaar te worden waardoor er beduidend minder duiven werden ingekorfd op de lange afstanden. Op Tongeren 245 km werd er geopend met snelheden boven de 1300 m/m. Tussen de duiven vanaf Tongeren begonnen ook de duiven van Ruffec 880 km te vallen maar deze waren wel onder de 1000 m/m en zo werden de verwachte aankomsttijden voor Gien 635 km bijgesteld naar 1/2 4 maar de eerste was er zelfs al ruim voor 1/2 4 met een snelheid van toch nog 1262 m/m.

Het werd weer een feestje voor de gebroeders Stoker met op Gien en Tongeren de eerste 2 duiven van de vereniging en beide de 1 getekende voorop. Op beide vluchten ook de snelste met de beide getekenden. Met totaal 10 van de 20 duiven in de uitslagen werd het feestje compleet. Op Tongeren werd het uiteindelijk 1e,2e,4e en 6e en op Gien dus 1e en 2e.

Dries Timmerman beet de spits af op Ruffec met zijn eerst getekende en maakte met de plaatsen 1,3 en 4 weer een mooie uitslag in de vereniging en NIC.

Willem Beerda was ook deze week op Tongeren weer op de derde plaats te vinden en ook hij doet goede zaken met ook nu weer 5 van de 8 in de punten.

En Marjan Hofstra pakte de 3e en de 10e  plaats op Gien hiermee blijft ze mooi in de kop van de totaalstand op de dagfond. 

Dan pakt Marten Jonker de 5e plaats met zij eerste getekende.

2e op Ruffec werd Duivenluis maar hij pakte ook de 5e plaats ook pakte hij als eerste zijn twee getekenden en daarnaast met 5 van de 8 duiven op de uitslag werd hij ook nog eens de man van de wedstrijd

Doede de Boer deed het ook weer bijzonder knap op deze zaterdag op zowel Gien als Tongeren werd hij de man van de wedstrijd. Hij had in totaal 15 duiven mee en had maar liefst 12 in de punten waarvan 7 bij de eerste 10. Op Gien was het 4e, 7e en 8e en op Tongeren 7e 8e 9e en 10e

Op Gien zien we Aisha en Nelis Tang op een 5e plaats.

En op Gien Veenema en Heit op plaats  6.

Ook nu weer een weekend met toch wat verliezen op zaterdag met name Ruffec was nog niet compleet maar vaak komen deze duiven nog wel na, wat dan ook is te hopen voor duif en liefhebber.