Afdrukken

Laon

op .

Alweer de 4e midfond vlucht en weer een pittige. De duiven moesten met een fikse kopwind de afstand van Laon 405 km overbruggen. Ze waren gelost om 7:00 uur. De duiven hadden het zwaar en de tijd tussen de aankomsten waren soms groot. Nog veel zwaarder kregen de duiven vanaf St. Vincent het te verduren die maar liefst 1170 km tegen de wind in moesten overbruggen. Op dit tijdstip dat ik dit schrijf zijn dan ook maar net de punten verdiend en dat terwijl de duiven vrijdagmiddag om 1 uur al gelost waren.

En weer bijten de Gebroeders Stoker de spits af met nu voor de 4e vlucht op de rij een eerste in de vereniging. Geweldig hoe deze mannen uithalen de laatste weken. Ook de tweede duif van de vereniging was van de gebroeders. Ze staan dan ook riant bovenaan voor het onaangewezen kampioenschap op de midfond en op de generaal lang competitie.

Dan op de derde plaats onze "nieuwkomer" Willem Beerda deze maakte met 5 duiven mee een voortreffelijke uitslag met maar liefst 4 van de 5 in de punten en hiermee werd hij ook man van de wedstrijd.

Op plaats 4 en 7 vinden we Hylke Jonker die na een dipje zich helemaal hervonden heeft Hylke heeft 8 van de 17 op de uitslag en kan weer vooruitzien naar progressie. Hylke handhaaft zich bij de top drie op verschillende tussenstanden van de kampioenschappen.

Plaats 5 en 6 werden ingepikt door Doede de Boer dei ook daarmee zijn kop posities consolideerd 

Op plaats 8 en 9 zien we Marjan Hofstra terug die als beginnend liefhebber zich goed handhaaft tegen de gevestigde orde. Ze maakt een mooie uitslag met 12 van de 27 in de punten.

Henk Bos maakt de eerste 10 af met zijn 10e plaats en ook Henk heeft een mooie uitslag met 50% prijs.

Veenema en Heit pakten als eersten de 2 getekenden en maakten daarmee hun dag weer goed

Op St.Vincent waren 13 duiven ingekorfd door 4 verschillende liefhebbers en als eerste wist Duivenluis een duif te klokken nadat deze zowat 2 dagen onderweg was geweest. Albert de jong pakte anderhalf uur later de tweede die weer gevolgd werd door nog twee duiven van Duivenluis waarna Koopmans -Tang de uitslag volledig maakt met de 5e duif.