Afdrukken

Menen en Limoges

op .

Een weekend met zwaardere vluchten en prompt worden de kop posities in de afdeling aangevallen. Met noordelijke wind werden vrijdag middag om 13:00 uur (net of net niet in een buien complex) de duiven in Limoges gelost van onze vereniging waren 4 liefhebbers die gezamenlijk 29 duiven inkorfden voor deze vlucht. Na dat de duiven onderweg overnacht hadden kwamen ze in het begin van de morgen maar mondjesmaat binnen en pas rond de middag begint het te lopen.

De duiven in Menen waarvoor 17 liefhebbers 274 duiven bij elkaar hebben gebracht, werden 's morgens 08:30 gelost en ook deze moesten tegen een noordelijk wind naar huis. Ook hier zagen we bij de eerste duiven grote verschillen.

Van Limoges beet Dries Timmerman de spits af en had met een tweede plaats in het nationaal inkorfcentrum een prachtige seizoenstart. Nadat Dries vorig jaar eindigde met een eerste kampioenschap in de NIC staat hij gelijk de eerste vlucht weer boven aan. Dries klokte in de vereniging 1e,3e,4e en 6e duif en had dus 4 van de 9 in de punten.

Dan op nummer 1 vanaf Menen klokten de Gebroeders Stoker een steen vroege duif die uiteindelijk de 7e plaats bezette in heel Friesland van een 17000 duiven. Ze lagen dan ook 6 minuten los op de 2e duif in de vereniging die...... ook van hun was en hiermee zijn ze dus 1 en 2  maar ook nog 9e in de vereniging. Van hun 23 mee gegeven duiven waren er maar liefst 17 die in de prijzen vlogen. Dus gewoon een top uitslag.

Dan denk je dat dat niet beter kan en natuurlijk komt er niemand aan die eerste 2 plaatsen maar Hylke Jonker begint op plaats 3 maar ook op plaats 5 6 en 10 is Hylke te vinden. Hylke heeft ook het hoogste percentage prijs en is daarmee de man van de wedstrijd. Hij had maar liefst 16 van zijn 20 meegegeven duiven in de punten.

De tweede plaats op Limoges wordt op geeist door ondertekende Sijmen Luinenburg hiermee pakt hij als eerste de aangewezen duif waarnaast hij ook nog eens de man van de wedstrijd wordt door 4 van de 8 meegegeven duiven in de punten te draaien. Hij is terug te vinden op de plaatsen 2,5,7 en 9.

Verder met Menen, hier is inmiddels de 4e duif gevallen en wel bij Jan Nuwolt (dit keer goed gespeld oplettende lezer !!) Jan weet ook niet van wijken en begint ook gewoon met zijn eerst getekende.

Op plaats 7 Willem Beerda die alweer ruimte zoekt bij de eerste 10. Ook Willem heeft zijn eerst getekende duif voorop.

En dan hebben we nog Doede de Boer op plaats 8 die ook een mooie uitslag maakt met 8 van de 13 op papier Doede is ook de eerste die beide getekende duiven op de uitslag heeft.

Zo langzamerhand zien we dat het zware werk gaat beginnen en er wordt hier en daar al onderscheid gemaakt. We gaan de komende weken zien wat het wordt.