Afdrukken

Pommeroeul/Wijchen

op .

Weer een dubbel weekend, of terwijl 2 vluchten afgelopen zaterdag. Op Pommeroeul mochten de jonge duiven de eerste krachtmeting gaan doen met 2 nachten mand en boven de 300 km. Op Wijchen eigenlijk een trainings vlucht voor de afdeling maar in de vereniging telt deze gewoon mee voor de natoer. De natoer wordt benut om de latere (zomer) jongen te leren en nog enkele weduwduivinnen te testen. Ook konden we op Wijchen ons nieuw lid Andries Dekker verwelkomen. Andries deed voor het eerst mee en had 25 jonge duiven voor deze natoer vlucht.

De nummer 1 op Pommeroeul werden Aisha en Nelis Tang dit duo verstevigde hierbij hun Polposition op de jonge duiven vluchten en bezetten ook de plaatsen 7 en 9 op deze vlucht. Op Wijchen waren Nelis en Aisha slechts 2e maar met de plaatsen 7 ,8,9 en 10 erbij maakten ze een mooie start voor de natoer en op deze vlucht hadden ze ook als eerste de beide aangewezen duiven en dat ook nog bij de eerste 10 van de 299 deelnemende duiven.

1e op Wijchen werd Janco de Jong die na afwezigheid op de jonge duivenvluchten gelijk weer laat zien dat er rekening met hem moet worden gehouden Janco maakte een mooie uitslag met 5 van de 9 op papier.

2e op Pommeroeul werd Marten Jonker die ook de 3e en 8e plaats bezet. Marten maakt ook een knappe uitslag met 3 van zijn 10 gezette duiven bij de eerste 10 van de vereniging.

3e op Wijchen werd Jan Nuwold onze nestor van de vereniging die zeker nog niet toegeeft aan de toppers van onze vereniging. Hij draaid op beide vluchten mee in de kop van de uitslag.

Dan op plaats van Pommeroeul de "Raddraaiers" die ook weer van zich laten horen ze zullen zeker nu de afstanden langer worden meer naar voren komen en proberen bij de top 3 van het jonge duivenkampioenschap te komen.

En dan hebben we hem al gemist natuurlijk het.... "Karretje" maar hij was er wel degelijk bij en wel op beide vluchten met meerder duiven bij de eerste 10. Op Wijchen start hij super met een 4e,5e en 6e, in de vereniging en met 12 van de 18 gelijk de SmileMAN VAN DE WEDSTRIJDSmile maar ook op Pommeroeul is hij de SmileMAN VAN DE WEDSTRIJDSmile dus Hielke heeft weer een prachtige dubbelslag uit zijn karretje getovert. Opgeteld heeft hij 26 duiven ingekorft en zet daarvan maar liefst 17 van op de uitslag waarvan 6 bij de eerste 10. Ik stel !! Wie doet hem dat na ???

Moet nog vermeld worden dat onze nieuwkomer Andries Dekker een goede start heeft gehad en een 20-tal van zijn 25 gezette jongen weer thuis heeft gekregen (gepeilt op zondagavond). Als hij de jonkies nog even leert snel binnen te komen zal hij volgende week zeker van de partij zijn op de uitslag.

 Duivenluis