Afdrukken

Bergerac

op .

Zo dat was weer de laatste meerdaagse vlucht van 2013. 2013 kan het boek in als rommelig seizoen voor de meesten. Alle vluchten waren van verschillend aard zodat ook vaak verschillende duiven voorop kwamen. Ook de lossingen werden bepaald als uit een soort grabbelton. Zodat niemand van te voren wist hoe en wanneer er gelost zou worden. Van onze vereniging hebben er 5 liefhebbers deelgenomen aan één of meer meerdaagse vluchten. Het plan was dat alleen de ochtendlossingen zouden tellen dus Orange als attractievlucht. Maar ja toen werd Ruffec ook al weer een ochtendlossing en die telde wel mee.

Aan het begin van het seizoen teisterde de Kromsnavel het hok van onze "Veteraan" dat hij weinig licht meer zag in het naderende seizoen. Gelukkug bleek dat heel anders te gaan. Ondanks dat er van zijn allerbeste duiven werden opgevreten door de kromnavel wist hij elke vlucht toch weer een paar topduiven te vinden. Zo werd onze Dries uiteindelijk SmileKampioen aangewezenSmile en Smilekampioen onaangewezenSmile van de vereniging. En ook nog een keer de eerste Smiledrie duifkampioenenSmile geven aan dat Dries een supersterk hok met duiven heeft. Maar ook in de sterke NIC te Noordwolde 3e Onaangewezen en 1e aangewezen. . Op Bergerac pakte hij de eerste 2 duiven van de vereniging en daarna nog de 5e,6e en 9e. Ook was Dries de eerste die een aangewezen duif pakte. En was de man van de wedstrijd.

3e werd Albert de Jong die ook nog een duif op plaats 8 zette. Hij werd hiermee 3e Onaangewezen en 2e aangewezen van de club.

Op de 4e en de 7e plaats vinden we Duivenluis. Deze werd 2e onaangewezen van de vereniging en 6e in de NIC op de meerdaagse fond.

Duivenluis