Afdrukken

Gennip

op .

Gennip is een prachtige vlucht geworden voor de jonge duiven met snelheden rond de 1500 m/m is het een oproller geworden in AGC8. De omliggende verenigingen hadden het nakijken "ûs Nocht had maar liefst 5 duiven bij de eerste 8 van de 1500 deelnemende duiven. Wat een klasse en dan ook nog verdeeld over 4 liefhebbers van onze vereniging.

Onze "Knutselaar" bijt de spits af met zijn 190 die dus alle 1500 deelnemende duiven versloeg maar ook zijn tweede duif is nog 8e tegen diezelfde 1500 duiven. Met 8 van de 27 in de punten nog een beetje knutselen kan het prijspercentage nog wel wat omhoog.

Tweede zijn Marjan en Rink Hofstra welke ook tweede in het AGC ziijn geworden ook zij blijven zich in de top bewegen en versterken daarmee de positie van de vereniging in het district.

Derde zijn Nelis en Aisha Tang geworden die ook plaats 10 bezetten ze draaien weer een mooie uitslag met  12 van de dertig in de punten in de tussenstand bezetten ze dan ook de tweede plaats in het kampioenschap voor de jonge duiven.

En dan op plaats 4 de nestor van onze vereniging Jan Nuwolt die maar liefst 3 duiven bij de eerste 10 draait en wel op plaatsen 4,6 en 9 Jan staat inmiddels vierde in het kampioenschap van de jonge duiven en heeft nog mogelijkheden zat om nog verder te klimmen.

Dan op plaats 7 en 8 vinden we het "Karretje" die met 4 van de 8 duiven in de uitslag MAN VAN DE WEDSTRIJD is geworden. Van de 4 prijsduiven zijn er 3 terug te vinden bij de eerste 100 van AGC 8. Hielke was ook de eerste die de bovenste van de lijst pakte dus kun je zien dat met een gering aantal duiven er nog flink wat is te bereiken in onze vereniging.

Rest nog te vermelden dat er nog één liefhebber opvallend speelt in verhouding tot voorgaande jaren. En dat is Onne 18 deze laat zien dat een andere inbreng van duiven een een beetje meer vrije tijd er toe kan leiden dat ondanks vreselijk last van de kromsnavel er toch nog plezier is te beleven aan de duivensport. Hij heeft op alle drie de vluchten tot nu toe zijn punten goed verdient. Onne proficiat !!!

Duivenluis