Afdrukken

Duiven

op .

Ja en dan doordat je vrij bent vergeet je het wekelijkse riedeltje over de weektoppers van onze vereniging. Ieder die het leest excuus voor deze. Met temperaturen van jewelste en daarbij behorende zomerse buien maken elk weekend extra spannend of de duiven wel weg gebracht worden of ze wel los gaan en of ze wel thuiskomen. Nu is dat anders dan vroeger toen wachtte je gewoon op een berichtje van radio 1. Maar tegenwoordig hebben we net zoveel Piet Paulusma's als duivenmelkers en dat maakt alles nog moeilijker dan het is. Één ding is zeker: met buien komen de duiven beter dan met een strakke blauwe hemel en langdurige droogte.

Marten Jonker beet de spits af op deze wedstrijd vanaf alweer Duiven, door met maar 5 mee een eerste van onze vereniging te draaien een knappe prestatie !! Ook was hij de man van de wedstrijd op deze "vlucht voor het onweer"

Tweede werden Rink en Marjan Hofstra die ook nog een keer de 9e en de 10e duif pakten van deze rappe vlucht en met rap bedoel ik niet de snelheden maar het (door meesten niet verwachte) vlotte verloop.

Dan op plaats 3,4,5,6 en 8 Aisha en Nelis Tang. Na vorige week les te hebben gehad van Veenema en Heit weer helemaal terug in de wedstrijd. Met 13 van de 30 in de uitslag een behoorlijke verbetering bij vorige week. Hartstikke Top !!!!

Ja en als je de ene les aan het geven bent vergeet je wel eens je eigen. De Veenema's moesten tevreden wezen met een 6e plaats en met daarna nog eens een storing in het kloksysteem heb je weer heel wat om na te denken de komende week.

Moet nog vermeld worden dat Durk Seinstra nog een verwoede poging heeft gedaan om de titel "Man van de wedstrijd" in de wacht te slepen door 4 van de 8 in de punten te plaatsen. De titel is hem door Marten afgenomen maar hij was wel de eerste met de beide aangewezen.

Duivenluis