Afdrukken

Duiven/Bourges

op .

Duiven duiven duiven en dat er duiven waren vanaf Duiven bij Veenema en Heit dat was wel overduidelijk. Normaal zou ik beginnen bij de afsluiter van het oude duivenprogramma maar wat die beide Veenema's met hun jonge duiven lieten zien was gewoon fenomenaal. Beide vluchten werden vervlogen onder zware omstandigheden dat wil zeggen heet en noord-oosten wind.

Waar we enkele jaren terug een speciale uitslag 1 op 2 maakten om te zien of de Veenema's wel bij de eerste helft van de duiven stonden moeten we nu bijna weer een uitslag 1 op 2 maken maar nu om te zien waar de rest van de liefhebbers staan gewoon een super uitslag maken deze heren. Ze bezetten de plaatsen en let op !!! Cool1,3,5,6,7,9, ennnnnn 10Cool. Ja wie meetelt ziet dat ze 7 duiven bij de eerste 10 hebben maar even verder tellen en dan zien we 9 bij de eerste 12 !!!!!!!  En dan wordt het ook logisch dat ze uitgeroepen worden tot de mannen van de wedstrijd !!!

Dan gaan we verder met de nummers 1 van Bourges: Nelis en Aisha Tang die daar een knappe uitslag maakten met de plaatsen 1,4,7 en 8 ze herstelden zich prima na een toch minderde uitslag van Chateauroux en worden hiermee het LaughingFONDKAMPIOEN 2013Laughing en het is de LaughingDUIFKAMPIOEN DAGFOND 2013Laughing die ook de eerste prijs voor zich opeist op deze laatstse loodzware editie van 2013. De jonge duiven van Aisha en Nelis begonnen op een 8e plaat en daarmee was hun dag weer goed te noemen.

De "Knutselaar" neemt de tweede plaats voor zijn rekening en heeft al zijn beide duiven in de punten. Dit alles heel knap en dat ie gelijk ook aan het jonge duivenhok heeft geknutselt blijkt wel  uit de uitslag van Duiven hier begint hij met een 4e plaats en heet 12 van de 24 in de punten.

Dan zijn de 3e en de 10e plaats voor Rink en Marjan Hofstra en dit op Bourges ze worden ook LaughingAANGEWEZEN KAMPIOEN DAGFOND 2013Laughing op de jonge duivenvlucht beginnen ze met een keurige 2e plaats.

Duivenluis die alleen maar 4 duiven had ingekorfd op Bourges maakte met zijn 4 jaarlingetjes een aardige uitslag hij begon met plaats 5 en 6 en had drie van de 4 in de punten.

Dan als eerder dit seizoen de hekkensluiter van de top 10 duiven: De "Veteraan" die een duif van Bourges op plaats 9 heeft,

Duivenluis