Afdrukken

Cahors / Châteauroux

op .

Zo dat was weer eens een ouderwets duiven weekend de duiven van Cahors / Châteauroux hadden pure kopwind en met flink hogere temperaturen waren er zat duiven die er moeite mee hadden om de lange weg terug te vinden. Van Cahors duurde het wel meer dan anderhalve dag voor dat depunten waren verdiend en ook op Châteauroux waren dezelfde dag van lossing de punten nog niet verdiend.

Het begon zaterdag middag om kwart over 4 's middags dat er een duif valt vanaf Cahors bij Riekie en Maartin Tang. Gelijk de eerst getekende wat nog wat beloofde voor het verder verloop van de vlucht. Maar ze kwamen niet en zoals bij vele anderen hield het op met 1 duif maar wel een mooie vroege en net als op Ruffec een eerste plaats van Us Nocht.

Precies een kwartier later vallen er bij onze "Veteraan" Dries Timmerman 2 duiven tegelijk en wel zijn eerste 2 getekenden in de goede volgorde. Wat een start van deze zware vlucht in het weekend wat we niet snel zullen vergeten volgens vele recensenten. De 4e duif in de vereniging was er ook nog 1 van Dries. 

Dan probeert Albert de Jong de schade in te halen door er 4 van zijn 7 ingezette duiven in een uur te klokken maar hij begint pas met een 
5e plaats. Uiteindelijk is hij wel de man van de wedstrijd wat met een dergelijke zware vlucht een prestatie op zich is.

Net voor de 4e duif van Albert is ondertussen de combinatie Rink en Marjan Hofstra aan een zegetocht begonnen op Châteauroux. Ze beginnen overtuigend door bijna een uur voor de tweede duif in de vereniging al een duif te klokken. Het lijstje werd nog mooier gemaakt door ook de 3e, 4e en de 9e plaats te bezetten. Let wel de vlucht was dermate zwaar dat er maar van 2 van de 9 liefhebber meer dan 1 duif viel op de dag van lossing en in totaal kwamen er 's avonds maar 9 van de 46 duiven door.

Ondertussen om 12 over 8 vind "Duivenluis" zijn eerste duif in het hok tijdens het voeren. Hij was zo stom geweest om te geloven in de perfectie van het digitale tijdperk. Maar zijn duif was toch binnen gekomen zonder zich te registreren. Hoe laat de duif is binnen gekomen zullen we nooit weten. Maar dat de "Duivenluis" minder verstand heeft dan dat hij doet voorkomen is bij deze wel duidelijk geworden. De alsnog geklokte duif komt op plaats 9.

11 minuten na bovenstaand gebeuren valt er bij dezelfde "Duivenluis" weer een duif maar nu vanaf Châteauroux, ook deze piepte eerst niet maar de duif was gezien en dus konden er nu wel gelijk maatregelen getroffen worden. Zo moeilijk zijn duiven thuis kwamen vanaf Cahors zo makkelijk kwamen zijn jaarlingen vanaf Châteauroux. Met 7 mee bezette hij uiteindelijk plaats 2,5 en 6 zodat dit nog een piepklein pleistertje werd op de grote wonde van Cahors. (hoorde ik in de vorige zin iets piepen ???)

Dan op plaats 7 Nelis en Aisha welke er 's avonds (en dan praten we inmiddels al over tijden van bina 22 uur) toch nog hun 4e getekende

Op plaats 8 vinden we Marten Jonker die met maar drie mee er ook een duif door kreeg en met uit eindelijk 2 van de drie duiven in de punten man van de wedstrijd werd en ook nog eens als eerste beide getekende in de klok had.

Laatste van dit lijstje werden de "Raddraaiers" op plaats 10 maar ja dat was alweer aan het begin van de volgende dag. 

 

Duivenluis