Afdrukken

St.Quentin 2

op .

Dan weer een heel andere vlucht als vorige week, St. Quentin 400 km kopwind met in de avond een wegzakkende wind zodat de kopduiven moesten werken en degene die er geen zin in hadden konden in de loop van de avond freewheelend naar huis. Degene die vorige week teletekst raakten moesten nu even slikken maar dat geeft ook weer de charme aan de duivensport. De meest constante zal aan het eind van het seizoen bovenaan staan.

Deze vlucht werd naar mijn mening toch echt gedomineerd door het "Karrretje" Hielke Jonker. Hij begon met de eerste duif van de vereniging en daarna denderde het "Karretje" gewoon door en was dan ook nog terug te vinden op de plaatsen 3,6,7 en 8. Met 11 van de 18 in de punten hiermee ook de man van de wedstrijd en op de koop toe ook nog als eerste de twee aangewezen duiven in de klok. Hij staat op de midfond met enige voorsprong eerste onaangewezen en tweede aangewezen zodat hij kan uitzien naar de laatste midfond over 14 dagen.

Tweede waren de "Raddraaiers" de gebroeders Stoker die toch weer knap een kopduif wisten te bemachtigen hun tweede duif is terug te vinden op plaats 9 zodat ze op de midfond een tweede plaats behouden voor het onaangewezen kampioenschap in de tussenstand voor het Generaal staan ze voorzichtig op een eerste plaats maar er zijn nog te veel vluchten om te kunnen zien wie het meeste kans heeft op de eind titel.

Op de 4e plaats Nelis en Aisha Tang die, na het feest van vorige week met hun snelste duif van heel Friesland op Orleans, een pas op de plaats moesten nemen en zich tevreden moesten stellen met maar twee duiven op de uitslag.  Zou het zo zijn dat ze het feest te uitbundig hebben gevierd zodat de teugels iets te los zijn geraakt ??. Ik weet het in ieder geval niet.

De 5e plaats was voor Doede de Boer die enkele weken terug zich nog wou gaan specialiseren op de meerdaagse omdat de duiven niet in het gelid waren te krijgen. Hij maakt een prima uitslag en heeft 5 van de 9 op papier. Ik denk dat menig liefhebber zal hopen dat ie toch nog naar de meerdaagse gaat Wink als hij zulke uitslagen blijft maken. Vorige week was hij immers ook al 3e op Tongeren en 4e op Orleans dus er kan nog veel gebeuren de laatste weken.

Dan alweer de 10e plaats welke is toebedeeld aan Marjan en Rink Hofstra die hiermee nog net met de kopmannen mee kunnen om hun derde plaats onaangewezen te behouden op de midfond.

Vorige week zagen we Victor Luinenburg op de 7e plaats vanaf Tongeren en nu kon hij net niet bij de eerste 10 komen en moest zich tevreden stellen met een 11e plaats enige progressie is te vinden maar overtuigend is het nog niet.

Dan als laatste maar ook laatste duif en tevens laatste liefhebber onze "Veteraan" Dries Timmerman. Hij heeft zelfs zijn late jongen volledig afgericht om deze laatste prijs mee te pikken en ging wederom met een flink vleespakket aan de haal.

Duivenluis.