Afdrukken

Limoges/St Vincent

op .

De eerste twee meerdaagse vluchten zijn alweer passé. De eerste was Limoges welke gelijk aan de boom schudde. Het werd een vlucht met echte kopwind en relatief koud weer zodat de duiven er hard voor moesten werken. De mannen uit onze vereniging gingen in de sportieve strijd tegen de NIC leden van Noordwolde zeker niet ten onder.

St Vincent daarentegen werd een Triatlon: bestaand uit 500 km kopwind 700 km staartwind met een open einde in een gesloten lucht met veel regen. Ook hier weer goede prestatie in de NIC en tot nu toe hebben alle deelnemers in de vereniging op beide vluchten op papier gestaan. Dit geeft sportief gezien een mooie start van het meerdaagse seizoen. 

Onze "Veteraan" Dries Timmerman beet overtuigend de spits af op de al eerder genoemde Limoges en begon met een eerste, tweede en een derde in de vereniging en in de NIC werd door Dries begonnen met een 4e en een 6e plaats maar ook in sector 4 twee duiven bij de eerste 50. Op St.Vincent ging het iets minder maar Dries behield toch zijn eerste plaats in de vereniging. Overigens is onze "Veteraan" op beide vluchten de man van de wedstrijd en pakt hij beide keren als eerste een aangewezen duif.

Dan pakt "Duivenluis" op St. Vincent de eerste, na een matige start op Limoges dan toch een redelijke kopduif. In de NIC wordt het een tweede plaats en in de sector ook een plaats bij de eerste 50. Verders geen overtuigende uitslag en op geen van beide vluchten pakt hij een aangewezen duif (wat er toch echt bij hoort op het meerdaagse spelletje)

Dan komt Albert de Jong niet sterk maar toch twee keer op de uitslag. Op Limoges 2e liefhebber op een 4e plaats en op St. Vincent moet hij genoegen nemen met de laatste plaats als 4e liefhebber. 

Alleen op Limoges hadden Maarten en Riekie duiven mee en plaatsen zich netjes op de uitslag met een

En Jan Kooopman had alleen duiven mee op St Vincent en ook hij komt daarmee keurig op de uitslag