Afdrukken

Tongeren/Sens

op .

En alweer kopwind en daardoor lage snelheden een gedeelte van de duiven was donderdag ingekorfd voor de dagfond vlucht Sens met een gemiddelde afstand van 564 km. De andere duiven zijn vrijdag ingekorfd voor een vitessevlucht vanaf Tongeren ca. 244 km.


Op Sens openden de "Raddraaiers" (Gebroeders Stoker) met de 1e en 2e duif van de vereniging hun eerst getekende behaalde een snelheid van 1063 meter per minuut wat dan ook goed was voor een 15e plaats in AGC 8. Op Tongeren hadden ze de 6e duif van de vereniging en met 6 van de 10 in de punten waren ze daar 1 van de betere liefhebbers.Nelis en Aisha moesten op beide vluchten anderen voor laten gaan maar met een 3e en een 4e plaats op Sens en een 4e, 7e en 10e plaats op Tongeren lieten ze toch flink van zich horen. Op Tongeren waren ze de man en vrouw van de wedstrijd en pakten ook als eerste de beide aangewezen duiven.Marten Jonker liet zich ook weer van voren zien door op Tongeren de 2e en 5e plaats te bezetten en op Sens de 9e plaats met alweer zijn "174"Ons "Karretje" Hielke Jonker was duidelijk eerste op Tongeren en pakte ook nog de 8e en de 9e plaats van deze vlucht met op Sens nog eens 50% prijs had hij een goede zaterdag. Daarnaast nam hi ook nog beslag op de 8e plaats in AGC 8 van een kleine 1300 duiven.

 

Rink en Marjan Hofstra maakten een mooie uitslag op Sens en begonnen met een 5e plaats welke al rap werd gevolgd door de  6e en de 8e plaats. Ze hadden op deze vlucht ook als eerste de beide aangewezen duiven.


Maarten en Riekie Tang
haden op Sens de 7e duif 

En als klap op de vuurpijl mocht Doede de Boer zich man van de wedstrijd noemen op Sens met 2 van de 2 op de 10e en de 15e plaats een pracht resultaat.


Duivenluis