Afdrukken

St.Quentin

op .

Zo waar weer een stevig robbertje vechten met 176 duiven op 397 km (vanaf St.Quentin) en kopwind werd het een mooi potje. Het laatste eind onder dichte bewolking gaf ruimte in de aankomst tijden maar uiteindelijk stonden de punten maar een dik half uur open zodat het toch weer kan worden teruggezien op een mooie vlucht.

Als eerste tikte de 112 van de combinatie Marjan en Rink Hofstra aan. Deze eerste plaats was overtuigend genoeg om ook een 5e plaats in het district te bezetten van 1482 duiven,en het duurt bijna tien minuten voor de tweede duif van de hele vereniging zich meld. Overtuigend als ze waren hadden ze nog 2 duiven bij de eerste 10 en wel op de plaatsen 6 en 8. Zo zijn er steeds meer leden die een eerste draaien dit jaar en dat toont aan dat de concurrentie ruim voldoende is.

Hielke Jonker het "Karretje" deed het weer super met nu duiven op plaats 2-3 en 9. Duidelijk makend dat we nog lang niet van hem af zijn. Hielke pakt als eerste zijn beide getekenden. Wat een klasse zit er in zo'n "karretje"

Marten Jonker was op plaats 4 terug te vinden met weer de 174, dat deze duif in goede forme is mag duidelijk wezen. Vorige week was deze doffer eerst in de vereniging op de dagfond en nu dus weer 4e in de vereniging.

Doede de Boer laat eindelijk ook eens van zich horen maar zoals iedereen weet moeten de belangrijkte vluchten nog komen en daar is hij zich duidelijk voor aan het voorbereiden hij pakt ook netjes als eerste in de vereniging zijn eerst getekende voorop en dat staat voor een kundig man die zijn kansen af wacht !!

Janco de Jong is ook niet meer bij de eerste 10 weg te krijgen en neemt plaats 7 in het bezit

Heel knap maar wel buiten de eerste 10 waren Nelis en Aisha Tang deze combinatie had maar liefst 7 van de 9 ingezette duiven op de uitslag waarmee ze de man en vrouw van de wedstrijd werden.

De fondmannen maken zich op voor de eerste meerdaagse vanuit Limoges en we hopen dat ze morgen de duiven rap en vroeg terug krijgen. Als het goed is hebben deze duiven op dit moment een 600 van de 860 km afgelegd zodat het morgenvroeg rond 09:00 wel eenst tot een constatering kan leiden. 4 man hebben gezamelijk 28 duiven naar deze vlucht.

En dan..............  Het was de bedoeling van de schrijver dezes, om elk lid, door de tijd een passende bijnaam te geven en zowaar dat lukte vandaag weer. De gebroeders Stoker hebben een prachtig nieuw draaiend rad gemaakt voor de vereniging en als dank daarvoor staan ze voortaan te boek als de "Raddraaiers" !!! (Maar toch super jongens dat jullie deze geweldige bijdrage hebben gedaan aan de vereniging)

En onderteken dit relaas dan ook fier met mijn eigen bijnaam "Duivenluis"